Remi, het eenzame hondje
Boek

Remi, het eenzame hondje ([2020])/ Richard Jones, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Het kleine hondje Remi zwerft helemaal alleen rond op zoek naar een huis. Als hij in een stad vol mensen komt, wordt hij overal weggestuurd. Nergens is hij welkom. Of is er toch iemand die hem ziet? Oblong prentenboek met sfeervolle illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het eerste prentenboek waarvan illustrator Richard Jones ook de tekst schreef. De naam van de hoofdpersoon, een hondje, doet net als het verhaal doen denken aan de beroemde Remi uit 'Alleen op de wereld', die op zoek gaat naar zijn familie. Ook deze Remi, een bruin teckelachtig hondje dat Perdu heet in de oorspronkelijke Engelse editie, zoekt een thuis. Remi huilt, hij is helemaal alleen, het is donker en het gras is koud. Een tijdlang volgt hij een blaadje totdat zelfs dat is verdwenen. In de drukke stad ziet niemand hem, iedereen heeft haast. De sfeervolle illustraties in rustige kleuren geven het eenzame gevoel goed weer: in de houding van Remi en in de mensen die doorzichtig lijken. Toch is er steeds al tussen al die mensen een meisje te vinden, met een rode muts, die wel naar Remi kijkt, met zijn rode sjaaltje. De mensen zijn groot, Remi is heel klein, het meisje is ook nog klein. Remi merkt haar niet op, hij blijft zoeken naar een thuis, maar steeds sturen de mensen hem weg. Hij verliest zijn sjaaltje, en rent totdat hij in een park is en daar uitgeput in slaap valt in een cirkel van dennennaalden. Als hij wakker wordt, valt een blaadje naast hem in het gras en wacht hem een verrassing. Fijn oblong prentenboek om samen te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318223

Titel Remi, het eenzame hondje
Auteur Richard Jones
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Perdu. - London : Simon & Schuster UK Ltd, 2020
ISBN 9789048318223
PPN 424203294
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Eenzaamheid ; Verdwalen
Taal Nederlands