Lottie Luna en de bloementuin
Boek

Lottie Luna en de bloementuin (februari 2020)/ Vivian French, illustraties door Nathan Reed ; vertaling [uit het Engels] Sofia Engelsman

Lottie Luna is een weerwolf én een prinses. Ze heeft superkrachten en een vleermuis als huisdier. Wat een combinatie! Op haar nieuwe school vertelt ze niemand hoe bijzonder ze is. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze het niet langer geheim kan houden. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna niemand weet dat Lottie Luna is geboren met bijzondere krachten: supersnelheid en superkracht - en dat wil ze graag zo houden. Maar als ze op de eerste dag op haar nieuwe school dankzij haar supersnelheid een jongetje redt van de verdrinkingsdood, is het best lastig om het geheim te houden. En wanneer de pas aangelegde bloementuin op school wordt vernield, móét ze haar superkrachten wel inzetten. Een zoet en toegankelijk geschreven verhaal over jezelf zijn, nieuwe vrienden en vijanden maken, en een op te lossen mysterie met een happy end. De auteur brengt de weerwolvenwereld helaas weinig spannend of fantasievol tot leven, en het feit dat Lottie sinds kort weet dat ze een prinses is, had ook meer uitgewerkt mogen worden. Wie weet bewaart de auteur dat laatste voor de volgende delen in de serie? De tekst is heel ruim gezet en wordt verlevendigd door veel fantasievolle, enigszins cartooneske illustraties die voor een vrolijk-sinistere sfeer zorgen. Verzorgde uitgave. Eerste deel in de serie over het weerwolfmeisje Lottie Luna, van de auteur van o.a. de serie over ridder Rik. Vertaling van 'Lottie Luna and the Bloom Garden'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402705072 | 139 pagina's

Titel Lottie Luna en de bloementuin
Auteur Vivian French
Secundaire auteur Nathan Reed ; Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, februari 2020
Overige gegevens 139 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Lottie Luna and the bloom garden. - Londen : HarperCollins, 2019
ISBN 9789402705072
PPN 424365855
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Weerwolven ; Jezelf zijn ; Schoolleven
Taal Nederlands