Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje
Boek

Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje ([2020])/ Michael Ende, Wieland Freund, met illustraties van Regina Kehn ; vertaling [uit het Duits]: Jeske Nelissen

In de middeleeuwen trekt Hummel met zijn ouders en hun popptentheater door het land. Maar Hummel wil een stoere schildknaap worden. Hij meldt zich bij roofridder Rodrigo de Ruige. Maar is die wel zo helfdhaftig? Als Hummel een schildknaapproef moet afleggen, beleeft hij spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hummel reis met zijn ouders en hun poppentheater door het land. Hij wil schildknaap worden van roofridder Rodrigo de Ruige, die eigenlijk heel bang is en zijn gewelddadige imago heeft verzonnen. Om van Hummel af te komen, bedenkt hij een schildknaapproef. Hummel 'ontvoert' de erfgename van de melancholische koning Kiliaan. Een goedaardige hofarts, een boze hoftovenaar, een draak en de eigenwijze papegaai Socrates maken het gezelschap compleet. Overzichtelijke indeling met inhoudsopgave en getekende portretten van de hoofdpersonen op de schutbladen. De genummerde hoofdstukken beginnen met één samenvattende zin, 'waarin...' en een vrolijk gekleurd plaatje dat vooruitwijst naar de inhoud. Het bedenken van verhalen loopt als een rode draad door het boek. De meeste van de veelkleurige, paginavullende illustraties ogen wat duister en geheimzinnig. De eerste drie hoofdstukken zijn geschreven door Michael Ende, bekend van de bestseller 'Het oneindige verhaal', vlak voor hij overleed. Bevat dezelfde universele thema's - overwinnen van angst en onzekerheid en jezelf en anderen accepteren, voor een jongere doelgroep. Avontuurlijk, grappig én filosofisch middeleeuws riddersprookje voor een brede doelgroep, zowel jongens als meisjes. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026150678 | 205 pagina's

Titel Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje
Auteur Michael Ende
Secundaire auteur Wieland Freund ; Regina Kehn ; Jeske Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 205 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Rodrigo Raubein und Knirps, sein Knappe. - Stuttgart : Thienemann Verlag, 2019
ISBN 9789026150678
PPN 424472848
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; Angsten ; Queesten
Taal Nederlands