Verstoppertje spelen met Tijger
Boek

Verstoppertje spelen met Tijger ([2020])/ illustraties: Gareth Lucas, tekst: Sam Taplin ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Die dieren in de jungle spelen verstoppertje. Zebra zoekt Leeuw, waarna Leeuw op zoek gaat naar Krokodil. Giraf denkt dat hij zich goed heeft verstopt, maar Krokodil vindt hem al snel. Maar waar is Zebra toch? Vierkant kartonnen prentenboek met flappen en kijkgaatjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met in vorm gesneden flappen spelen de dieren uit de jungle verstoppertje met elkaar. Op de linkerpagina stelt het dier dat moet zoeken een vraag, bijvoorbeeld 'Olifant, waar ben je?'. Op de rechterpagina zit, verscholen achter een grote, dunkartonnen flap, het gezochte dier. In de flappen zit steeds een kijkgaatje, waardoor er telkens iets extra's te raden valt. De illustraties zijn uitgevoerd en felle kleuren en er valt al heel wat op te zien en te ontdekken. De manier van afbeelden is gestileerd, zonder al te veel details. De beknopte tekst is afgedrukt in witte tekstballonnen. De laatste flap kan twee keer worden uitgevouwen, zodat de spanning even wordt vastgehouden. Het boek nodigt uit tot kijken, raden, benoemen en geluiden maken. Verscheen in de serie 'Kijk onder het flapje', tegelijk met 'Verstoppertje spelen met Zebra'*. Een aantrekkelijk uitgevoerd interactief prentenboek. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474978866

Titel Verstoppertje spelen met Tijger
Uniforme titel Kijk onder het flapje
Auteur Gareth Lucas
Secundaire auteur Sam Taplin ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21cm
Annotatie Omslag vermeldt: Kijk onder het flapje - Vertaling van: Hide & seek with Tiger. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020. - (Lift-the-flap play)
ISBN 9781474978866
PPN 426258355
Genre dierenleven
Thematrefwoord Verstoppertje ; Wilde dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands