Hallelujah Eurovision
Boek

Hallelujah Eurovision de magie van het Songfestival ([2020])/ Hijlco Span en Tom Mikkers, redactie: Anne-Marijn Oosterholt

Een radiomaker en een theoloog, die vrienden werden door het Songfestival, beschrijven samen de magie van het festival en de overeenkomsten met het sprookje.

Aanwezigheid

Recensie

Onwetend van de afgelasting van het Songfestival 2020 in Rotterdam, schrijven radiomaker Hijlco Span (1960) en theoloog Tom Mikkers (1969) over het Eurovisie Songfestival, dat sinds 1965 bestaat. Ze werden vrienden door het songfestival, bezochten vele edities en schrijven er vol enthousiasme over. Ze beschouwen de rol van het songfestival in de geschiedenis en de ontwikkeling van Europa, op het terrein van de emancipatie en het geloof. Aan de hand van allerlei ervaringen en anekdotes maken ze er een boeiend verhaal van, dat vooral interessant is voor wie de liedjes en de artiesten kent. Ze gaan daarbij op zoek naar de magie van het festival en ontdekken allerlei overeenkomsten met het sprookje. De hoofdstukken worden afwisselend geschreven, netjes aangegeven in de inhoudsopgave. Aan de binnenzijde van de kaft staat een lijst van alle festivallocaties, winnaars, de Nederlandse inzendingen en de posities die ze behaalden. Met een fotokatern en aan het eind een lijst van boeken, podcasts en weblinks.

Specificaties

Nederlands | 9789493160552 | 160 pagina's

Titel Hallelujah Eurovision : de magie van het Songfestival
Auteur Hijlco Span
Secundaire auteur Tom Mikkers ; Anne-Marijn Oosterholt
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Edicola Publishing bv, [2020]
Overige gegevens 160 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493160552
PPN 424423456
Rubriekscode 785.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eurovisie Songfestival
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Eurovisie Songfestival