Blue leert weer vliegen
Boek

Blue leert weer vliegen ([2020])/ Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Vogel Blue heeft zich verstopt in het donkerste deel van het bos. De andere vogels komen niet meer langs, want Blue wil nooit meedoen. Hij is vergeten hoe hij moet vliegen en hoe fijn de zon voelt. Dan landt een bijzondere vogel in de boom, Yellow. Prentenboek met sfeervolle, collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Blue, een verdrietige, sombere vogel, zit diep verstopt tussen de dichte takken van bomen. Hij zit daar al zo lang dat hij is vergeten hoe hij moet vliegen. Niemand vraagt hem of hij wil spelen, omdat hij toch niet mee wil doen. Op een dag landt een andere, vrolijke vogel in de boom. Yellow zingt mooie liedjes en laat een spoor van gouden lichtjes achter. Yellow zoekt voorzichtig toenadering, helpt Blue om uit het donkere bos te komen, weer te gaan zingen en zijn levenslust terug te vinden. De kleuren van de illustraties volgen het verloop van het verhaal: van donker naar lichter. Tekst, thema en kleur passen heel goed bij elkaar. De veelzijdige illustrator en auteur gebruikt in haar prentenboeken overigens zelden felle kleuren. Haar stijl kenmerkt zich verder door strakke, schijnbaar uitgeknipte vormen met structuren, die een sfeervol beeld geven. Elk kind heeft wel een periode dat het geen zin heeft om mee te doen met de rest, maar hier lijkt een zware depressie aan de orde. Het is niet te hopen dat veel kleuters hier last van hebben. Toch zouden kinderen door dit boek kunnen begrijpen dat je soms zo verdrietig bent dat je nergens meer zin in hebt, maar dat er altijd iemand is die jou kan helpen om weer vrolijk te worden. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318186

Titel Blue leert weer vliegen
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Blue. - London : Orchard Books, 2020
ISBN 9789048318186
PPN 424203286
Thematrefwoord Verdriet ; Vriendschap ; Depressiviteit
Taal Nederlands