Het spijt me!
Boek

Het spijt me! ([2020])/ Barry Timms, Sean Julian, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Eekhoorn Eddie en uil Oeloe zijn elkaars beste vrienden en besluiten samen een huisje te zoeken. Het wordt een heerlijk huis. Maar dan maken ze allebei hun eigen plan voor het balkon en krijgen ze vreselijke ruzie. Hoe maak je dat weer goed? Prentenboek met sfeervolle illustraties in frisse zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eekhoorn Eddie en uil Oeloe zijn de beste vrienden van het hele Beukennotenbos. Ze genieten van elkaars talenten: Eddie schrijft toneelstukken en Oeloe houdt van klussen. Wanneer ze besluiten om samen te gaan wonen, maken ze allebei plannen voor hun mooie nieuwe balkon, zonder met elkaar te overleggen. Eddie wil het gebruiken voor toneelstukken en Oeloe gaat er direct met haar gereedschap in de weer. Ze krijgen een knallende ruzie. Daar voelen ze zich allebei ellendig bij. Uiteindelijk schreeuwt Eddie: 'Het spijt me!'. Maar zijn die woorden genoeg als je het niet echt meent? Royaal, mooi verzorgd prentenboek, met paginagrote illustraties in een rustige, lieflijke en zeer sfeervolle stijl. De natuurlijke omgeving is zeer gedetailleerd en in zachte, frisse kleuren weergegeven en het huisje van de dierenvrienden is knus en aansprekend. Per pagina zo'n vijf regels tekst die de boodschap duidelijk uitlegt, ideaal voor kleuters die aandachtig kijken en luisteren willen combineren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318391

Titel Het spijt me!
Auteur Barry Timms
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sean Julian ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Illustraties: Sean Julian, tekst: Barry Timms - Vertaling van: I'm sorry! - London : Little Tiger Press, 2020
ISBN 9789048318391
PPN 424125366
Thematrefwoord Vriendschap ; Ruzies ; Verontschuldigingen ; Delen
Taal Nederlands