Binky kan vliegen!
Boek

Binky kan vliegen! ([2019])/ Sharmila Collins, geïllustreerd door Carolina Rabei ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Rups Binky wordt een vlinder, maar zijn vleugels zijn dun en zwak. Zijn vriendjes zorgen samen dat hij nieuwe vleugels krijgt. Met informatie over de huidziekte epidermolysis bullosa (EB). Prentenboek met sfeervolle illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong, bijna vierkant prentenboek met een boodschap voor kwetsbare, zieke kinderen. Sohana, de dochter van de auteur, heeft veel pijn door de ziekte epidermolysis bullosa (EB). Haar huid is niet sterk en raakt bij de minste aanraking beschadigd. Sohana heeft de naam verzonnen van Binky, de hoofdpersoon in het verhaal van dit hoopvolle prentenboek. Binky ontpopt zich als vlinder die niet kan vliegen. Er zitten gaten in zijn vleugels. Met behulp van zijn vriendjes - vlinders, pimpelmees, spinnetjes, zijderupsen en bijen - worden zijn vleugels met zijdespinsel gerepareerd en door de bijen vrolijk gekleurd. Natuurlijk komt de droom van Binky uit, aan het eind van het verhaal vliegt hij zijn vrijheid tegemoet. De tekst is sprookjesachtig en dromerig en is gezet in golvende regels. De illustraties spannen de kroon: ze zijn van een feeëriek lieflijke kleurenpracht en ondersteunen de sfeer van het verhaal goed. Rabei illustreerde ook o.a. 'Mjam!' (2016) en 'Het verloren vosje'* (2020). Oorspronkelijk Engelstalig (2019), vertaald in mooi meanderend Nederlands. Met informatie over de genoemde ziekte, de intentie van deze publicatie, auteur en illustratrice. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274204

Titel Binky kan vliegen!
Auteur Sharmila Collins
Secundaire auteur Carolina Rabei ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Binky's time to fly! - Burley Gate : Otter-Barry Books, (c)2019
ISBN 9789059274204
PPN 42512911X
Rubriekscode 605.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Epidermolysis bullosa
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Huidaandoeningen