Het huis aan het meer
Boek

Het huis aan het meer ([2020])/ Thomas Harding, geïllustreerd door Britta Teckentrup ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Lang geleden woonde een liefdevol joods gezin in een vakantiehuisje bij Berlijn. Totdat boze mannen vertelden dat ze eruit moesten. Daarna woonden er een nazicomponist, oorlogsvluchtelingen en een Stasi-informant. Er was toen ook een wereldoorlog en de Berlijnse Muur werd gebouwd. Prentenboek met grimmige kleurenillustraties met een waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er woonde eens een dokter met zijn vrouw en vier kinderen in een vakantiehuisje bij Berlijn aan het meer. Ze hebben het daar naar hun zin. Maar dan komen er boze mannen en moeten zij het huisje verlaten. Na hen wonen er nog andere gezinnen in het huis. Prentenboekversie van de gelijknamige biografie van Harding 'Het huis aan het meer : een verhaal over Duitsland' (2017) die genomineerd is voor de Costa Book Awards. Het verhaal vertelt de geschiedenis van het Alexander Haus dat tegenwoordig heropend is als centrum voor educatie en verzoening. De tekst met simpele woorden focust zich vooral op het huis en de bewoners die komen en gaan. Met grimmige, vooral oneffen illustraties met veelal silhouetten die de sfeer van de Tweede Wereldoorlog benadrukken. Over jodenvervolging, Nazi's en de Berlijnse muur. Met op de laatste twee pagina's de geschiedenis van het huis en zijn bewoners in meer detail. Prachtige stevige uitgave waarbij de cover, die op canvas is gedrukt, net een schilderij lijkt. Met illustraties van prijswinnende illustrator Britta Teckentrup. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318544

Titel Het huis aan het meer
Auteur Thomas Harding
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Britta Teckentrup ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: The house by the lake. - London : Walker Studio, 2020
ISBN 9789048318544
PPN 424203243
Rubriekscode Duitsland 945
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duitsland; 20e eeuw
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Duitsland