Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Op tourNEE!
Boek

Op tourNEE! avonturen van een niet-zo-beste bestie ([2020])/ Rachel Renée Russell, in samenwerking met Nikki Russell ; vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen

Nikki en haar vriendinnen mogen optreden in het voorprogramma van de Bad Boys. Ze gaan vier weken op tournee door de VS. Maar wie gaat er ook mee? Aartsrivaal MacKenzie! Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit veertiende deel van de serie 'Dagboek van een muts'* wordt de band van Nikki, Chloe, Zoëy en Brandon uitgenodigd om tijdens de tournee in het voorprogramma van de populaire jongensband Bad Boyz op te treden. Helaas lijkt Nikkie's grootste rivaal MacKenzie Hollister roet in het eten te gooien door Nikkie te chanteren. De tekst lijkt met de hand geschreven op lijntjespapier; sommige woorden zijn in hoofdletters en/of in vet of cursief gedrukt. De lay-out is ruim door de vele witregels. Met stripachtige zwart-wittekeningen die onlosmakelijk met de tekst verbonden zijn. Inhoudelijk heeft de serie weinig om het lijf, maar de overdreven verering voor een boyband is humoristisch en geeft een beeld van een droomwereld voor tienermeiden. In het boek is een aantal vragenlijsten opgenomen, waarbij de lezer gekoppeld wordt aan de boyband. Het verhaal bevat details over zaken als Independence Day en het reizen door Amerika. De serie is populair en verschijnt oorspronkelijk in het Engels als 'Dork diaries'. Achterin staat beknopte informatie over de auteur en een voorproefje uit een serie over Max Kruimel. Vertaling van 'Spectacular superstar!'**. Voor meisjes vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026148590 | 301 pagina's

Titel Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 301 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties; Rachel Renée Russell - Vertaling van: Tales from a not-so-best friend forever. - New York : Aladdin, 2019. - (Dork Diaries ; 14)
ISBN 9789026148590
PPN 42447283X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken ; Vakanties ; Muziek ; Roem
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 14
Uitgeleend
Rachel Renée Russell