Stad der dieven
Boek

Stad der dieven (2020)/ David Benioff, vertaald [uit het Engels] door Sandra van de Ven

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten een deserteur en een dief uit Leningrad hun leven zien te redden door een absurde opdracht uit te voeren achter de Duitse linies.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse schrijver maakte het filmscenario voor 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini. Met 'Stad der dieven' laat hij zien dat hij zelf ook een uitstekende romanschrijver is. In deze sfeervolle oorlogsroman vertelt hij het verhaal van twee mannen die het beleg van Leningrad (1942) meemaken en spannende avonturen beleven. De honger, de kou en het geweld worden indringend beschreven, maar er valt ook veel te lachen. De 17-jarige joodse Lev en de 21-jarige kozak Kolja zitten in de gevangenis van Leningrad te wachten op hun executie. Van de kolonel van de geheime dienst krijgen ze de opdracht om binnen een week twaalf eieren te zoeken voor de bruidstaart van zijn dochter. Daarmee kunnen zij hun vrijheid verdienen! Uiteraard is er in heel Leningrad geen kip en geen ei meer te vinden. De intelligente en timide Lev en de charmante rokkenjager Kolja beginnen aan hun zoektocht en moeten zien te dealen met hun botsende karakters. Een aandoenlijke schelmenroman met sterke dialogen van twee mannen die in extreme omstandigheden steeds meer naar elkaar toegroeien.

Specificaties

Nederlands | 9789493169029 | 319 pagina's

Titel Stad der dieven
Auteur David Benioff
Secundaire auteur Sandra van de Ven
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amersfoort] : Meridiaan Uitgevers, 2020
Overige gegevens 319 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signatuur, 2009 - Vertaling van: City of thieves. - New York : Viking, 2008
ISBN 9789493169029
PPN 423343653
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Sovjet-Unie; Wereldoorlog II
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sovjet-Unie; Wereldoorlog II