De diepere kant van de baai
Boek

De diepere kant van de baai de derde zaak van rechercheur Banic (2019)/ Goran Tribuson, vertaling [uit het Kroatisch] Sanja Kregar ; redactie Enrico Versteegh

Als privédetective krijgt Nikola Banic te maken met verdwijningen, moord en een smokkelzaak en wordt hij bovendien zelf doelwit.

Recensie

Voormalig politie-rechercheur Nikola Banic heeft als privédetective moeite rond te komen met zijn praktijk. Meestal houdt hij zich bezig met cliënten die menen te worden bedrogen door hun partner. Maar nu raakt hij betrokken in een zaak die veel verdergaat. Een antiquair roept zijn hulp in: zijn vrouw is verdwenen en Banic moet dat oplossen. Het wordt een bijzonder vreemde opdracht. Er wordt met geld gesmeten en er verdwijnen mensen of ze worden met grof geweld omgebracht. Jazzliefhebber Banic bijt zich vast in de zaak, ook al lijkt dat een onzinnige actie. Gaat het om diamantsmokkel, of is dat slechts een dekmantel? De speurder gaat niet eens meer voor het geld door met zijn opdracht, maar vooral omdat hij zich daartoe moreel verplicht voelt. Alles blijkt gaandeweg echter anders dan het lijkt. Tot de laatste pagina blijft de lezer in het ongewisse en de afloop is dan ook meer dan bizar. De locatie van het avontuur betreft ook Kroatische eilanden met voor de Nederlandse lezer lastige namen. Goran Tribuson (1948) heeft zijn sporen, vooral in Kroatië, ruimschoots verdiend met onder andere zijn Banic-triologie*.

Specificaties

Nederlands | 9789492160164 | 284 pagina's

Titel De diepere kant van de baai : de derde zaak van rechercheur Banic
Auteur Goran Tribuson
Secundaire auteur Sanja Kregar ; Enrico Versteegh
Type materiaal Boek
Editie Eerste Nederlandse uitgave;
Uitgave Amsterdam : KLIN, 2019
Overige gegevens 284 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Dublja strana zaljeva. - Zagreb : Skolska knjiga, 2001
ISBN 9789492160164
PPN 424526190
Genre detectiveroman
Taal Nederlands