Te voet met boswachter Ellen
Boek

Te voet met boswachter Ellen Oude Bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem ([2019])/ auteur Ellen Luijks, fotografie Ellen Luijks, Bob Luijks, Judith Hartman, Wout Ooms, Hans van Beek, Frank Gijbels, Agnes Luijks ; kaarten J.W. van Aalst

Beschrijving in woord en beeld van de oudste Nederlandse langeafstandswandelroute, van Amsterdam naar Arnhem, met aandacht voor de geschiedenis en bezienswaardigheden onderweg.

Aanwezigheid

Recensie

In 1914 lanceerde de ANWB haar eerste beschreven langeafstandspad. Een route van Amsterdam naar Arnhem in zes grote dagetappes. Honderd jaar later werd de route nagelopen en opnieuw beschreven (gratis als pdf te downloaden via de ANWB-site, trefwoorden: oudste wandelroute van Nederland). Natuurlijk is er veel veranderd, maar ca. zeventig procent gaat nog over de oorspronkelijke paden en wegen. Boswachter Ellen Luijks liep de hele route en maakte er een gidsje bij. Voorzien van inleiding over de geschiedenis van deze route en detailkaartjes met routebeschrijving voor de huidige route, met een stippellijntje voor het oorspronkelijk pad. (Jammer dat de nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht, waarmee een fraai stukje route anno 1914 weer in te passen is, aan haar aandacht is ontschoten.) Verder bevat de gids vooral foto's (voornamelijk in kleur) en kaders met korte teksten bij de bezienswaardigheden onderweg. Dat haar voorkeur daarbij uitgaat naar de natuur, zal geen verbazing wekken. Er valt dus veel te leren over flora en fauna. Verder een mooi gidsje dat meer wandelaars naar deze aantrekkelijke route kan trekken.

Specificaties

Nederlands | 9789081571555 | 113 pagina's

Titel Te voet met boswachter Ellen : Oude Bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem
Auteur Ellen Luijks
Secundaire auteur J.W. van Aalst
Type materiaal Boek
Uitgave [Neer] : Natuurportret, [2019]
Overige gegevens 113 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789081571555
PPN 424868539
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Midden-Nederland
Trefwoord Gelderland
Wandeltochten
Routebeschrijvingen
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Midden-Nederland, Wandeltochten