Superhugo vliegt naar de maan
Boek

Superhugo vliegt naar de maan (2020)/ Salah Naoura, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Buurhond Happo vliegt in een raket naar de maan. Dat laat Hugo niet op zich zitten. Hij wil de eerste hond op de maan zijn! AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oma Frieda en haar hond Hugo wonen naast buurman Bas, de uitvinder, en zijn hond Happo. Als Happo op een dag met een raket de ruimte in gaat, voelt Hugo zich uitgedaagd om ook naar de maan te vliegen en meteen op zoek te gaan naar Kwaak de kikker. Daar redt hij Happo, vindt Kwaak terug en bij zijn landing verjaagt hij de ooievaars. Zo voelt hij zich Superhugo. Een aanvankelijk leesboekje uit de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe' op niveau AVI-E4, waarbij korte zinnen met een hoofdletter gebruikt worden in een ruime bladspiegel. Een goed vertaald en vlot geschreven verhaal dat bestaat uit vijf hoofdstukken die in het begin op losstaande scènes lijken. Aan het einde komen alle verhaallijnen samen. De teksten en de illustraties bevatten aansprekende humor: vliegende theepotten, een dikke schoothond en een klunzige hond die held wordt en aan ooievaars vraagt waarom de kikkers zich verstoppen. De kleurrijke illustraties tonen veel details en geven een mooi aanvullend beeld. Met achterin enkele vragen over het verhaal, met de antwoorden, om de kop gedrukt, ernaast op het schutblad. Vijfde deeltje, eerder verscheen o.a. 'Superhugo redt een leven'*. Meeluisterboek met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden. Aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522656 | 46 pagina's

Titel Superhugo vliegt naar de maan
Auteur Salah Naoura
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Superhugo fliegt zum Mond! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2015
ISBN 9789463522656
PPN 424042797
Thematrefwoord Helden ; Honden ; Maanreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend