50 gekke vragen over piraten
Boek

50 gekke vragen over piraten met super serieuze antwoorden! ([2019])/ tekst: Jean-Michel Billioud, illustraties: Xavier Collette en Gérald Guerlais ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Waren piraten ooit bang? Waren piraten milieubewust? Vijftig verrassende vragen over piraten, kapers, piratenschepen en straffen worden beantwoord. Met kleine kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Moet ik hard studeren om piraat te worden? Bestonden er vrouwelijke piraten? In dit boek (bijna A4-formaat) staan vijftig van dit soort vragen: voor de hand liggende vragen, maar ook leuke en gekke. Ze zijn niet thematisch gerangschikt, maar staan kriskras door elkaar. Spelenderwijs krijg je heel wat informatie over piraten, kapers en zeerovers. En ook o.a. de piratenschepen, nooit teruggevonden schatten en beroemde piraten komen aan bod. Op elke bladzijde worden een of twee vragen vrij serieus beantwoord via een korte reactie op de vraag (in een grote, wat lastig te lezen gekleurde letter) en door verdieping in alinea's met kopjes (in een duidelijke letter). De tekst, veelal op een witte achtergrond, is prettig te lezen. Bij elke vraag staat een vrij kleine kleurenfoto en/of een stripachtige kleurenillustratie. Tussendoor zijn enkele paginagrote kleurenillustraties opgenomen. De bladspiegel oogt ietwat druk, maar overzichtelijk met een rode en blauwe steunkleur. De bladspiegel en het omslag hebben een matte uitstraling. In de inhoudsopgave zijn alle vragen opgenomen. Deel uit de serie '50 gekke vragen over'*. Weetgierige piratenliefhebbers zullen verrast worden door de vele leuke vragen en interessante antwoorden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403213880 | 47 pagina's

Titel 50 gekke vragen over piraten : met super serieuze antwoorden!
Uniforme titel Vijftig gekke vragen over piraten Piraten
Auteur Jean-Michel Billioud
Secundaire auteur Xavier Collette ; Gérald Guerlais ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2019] - [Antwerpen] : [Ballon Media nv]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: 50 questions loufoques sur les pirates. - Parijs : Fleurus Éditions, (c)2017. - (TopDoc)
ISBN 9789403213880
PPN 423603876
Rubriekscode 658.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeerovers
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Piraten