Song of Solomon
Boek

Song of Solomon ([2019])/ Toni Morrison, with a new foreword by the author

Een zwarte jongeman gaat samen met een vriend op zoek naar zijn afkomst en achtergrond in de geboortestreek van zijn voorouders.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse schrijfster (1931-2019) ontving in 1993 de Nobelprijs voor Literatuur. Haar werk behandelt het voortdurende conflict tussen zwarte, vrouwelijke en heersende maatschappelijke (blanke) waarden, en wordt gekenmerkt door een mengeling van realisme en zwarte folklore. De roman vertelt het verhaal van de zwarte Milkman Dead die opgroeit in de noordelijke staat Michigan en na een zoektocht naar zijn 'roots' in het zuiden zijn identiteit ontdekt. De beschrijving van de bizarre familie Dead is macaber en humoristisch en doet in zijn fantastische veelkleurigheid denken aan het werk van Garcia Marquez. Naast een familiekroniek is het ook een indringende verbeelding van de moeizame integratie van zwarten in de Verenigde Staten. Maar wat het verhaal van begin tot eind beheerst, is de (geestelijke) strijd die een individu moet voeren om zijn persoonlijkheid niet te laten misbruiken door de ambities, verlangens en idealen van anderen. En dat is een universeel thema.

Specificaties

Engels | 9781400033423

Titel Song of Solomon
Auteur Toni Morrison
Type materiaal Boek
Uitgave New York : Vintage International. Vintage Books, a division of Penguin Random House LLC, [2019]
Overige gegevens XIII, 337 pagina's - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: First Vintage International edition, June 2004 - Oorspronkelijke uitgave: New York : Knopf, 1977
ISBN 9781400033423
PPN 42485712X
Genre roman over het rassenvraagstuk
Thematrefwoord Zwart milieu ; Verenigde Staten
Taal Engels