Fisherman's friends
DVD

Fisherman's friends ([2020])/ directed by Chris Foggin

Een medewerker van een Londense platenmaatschappij gaat naar Cornwall om een groep zingende vissers over te halen een contract te tekenen.

Recensie

Brits biografisch komisch muziekdrama uit 2019 van Chris Foggin met James Purefoy (High rise) en David Hayman (The boy in the striped pajamas). Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een groep vissers die een grote hit scoorden met traditionele zeeliederen. Een medewerker van een Londens muziekbedrijf gaat naar een dorpje in Cornwall om een groep zingende vissers over te halen een contract te tekenen. In het dorp waar vriendschap en gemeenschapszin belangrijker zijn dan fame and fortune voelt hij zich als een vis op het droge. Beoordeling IMDb: 6,9. Tom van der Krieke (Filmtotaal 10-10-'19): 'vooral een flauwe uiteenzetting van het verschil tussen de gesjeesde Londenaar Danny en de inheemse zeelui uit Cornwall. (...) voldoende feelgoodmomenten, maar de matige regie en het zwakke script laten deze niet geheel tot hun recht komen' (2 sterren). Coen van Zwol (NRC 8-10-'19): 'Feelgood in a capella (...) Een dorpskroeg moet gered, het cynische Londen overtuigd; je weet vooraf hoe het afloopt (...) Maar als de chemie deugt, zoals hier, hoor je zo'n sprookje graag opnieuw' (3 sterren). Monica Meijer (Cinemagazine 10-10-'19): 'Voorspelbaar? Ja, maar als je dat voor lief neemt, valt er van 'Fisherman's Friends' nog best te genieten. De film heeft het hart op de juiste plek' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 4013549109338

Titel Fisherman's friends
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Foggin ; Daniel Mays ; James Purefoy
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Daniel Mays, James Purefoy, David Hayman, David Johns. - Engels gesproken, Duits nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Duits - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Fred Films, (c)2019 - Bevat ook: Making of
ISBN 4013549109338
PPN 424884607
Genre humoristische roman
Taal Engels