De Liefhebbers
DVD

De Liefhebbers ([2020])/ regie: Anna van der Heide

Als blijkt dat een architect verzwegen heeft dat hij al een jaar aan beginnende Alzheimer lijdt, komen de onderlinge relaties van zijn vier volwassen kinderen op scherp te staan.

Recensie

Nederlands drama (2019) van Anna van der Heide met Jeroen Krabbé (Alleen maar nette mensen, Albert Schweitzer), Hadewych Minis (Borgman, Toni Erdmann), Theo Maassen (TBS, Doodslag), Guy Clemens (De zaak Menten, De maatschap) en Sanne-Samina Hanssen (Babtiste). Een architect lijdt al een jaar aan beginnende Alzheimer. De onderlinge relaties van zijn vier volwassen kinderen komen op scherp te staan als blijkt dat hij zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. Beoordeling IMDb: 6,9. Sabeth Snijders (NRC 22-10-'19): 'Goede acteurs bedolven onder overvolle plot' (2 sterren). Bor Beekman (Volkskrant 23-10-'19): 'De Liefhebbers stijgt niet tot grote hoogte, hoeft dat misschien ook niet om de kijker dan toch met een mild opgewekt gevoel de bioscoop weer uit te sturen' (3 sterren). VPRO cinema: 'Liefhebbers is in opzet een beetje soapy, maar de relationele frustraties zijn geloofwaardig en herkenbaar uitgewerkt, het acteursensemble is goed op dreef en regisseur Anna van der Heide (Meester Kikker) houdt de tragikomische toon knap in balans' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8718836864490

Titel De Liefhebbers
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anna van der Heide ; Beppie Melissen ; Hadewych Minis ; Jeroen Krabbé
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Source 1 Media, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Theo Maassen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Topkapi Films, (c)2019
ISBN 8718836864490
PPN 424896036
Genre familieroman
Thematrefwoord Ziekte van Alzheimer
Taal Nederlands