Solan & Ludwig gaan naar de maan
DVD

Solan & Ludwig gaan naar de maan ([2020])/ director Rasmus A. Sivertsen

Welk land zet als eerste zijn vlag op de maan? Ekster Solan, egel Ludwig en uitvinder Reodor bouwen een raket. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Stop-motion-animatiefilm van de Noorse regisseur Rasmus A. Sivertsen, gebaseerd op het werk van schrijver en illustrator Kjell Aukrust. Evenals in 'Solan & Ludwig en de sneeuwmachine' (2013) en 'Solan & Ludwig: de grote kaasrace'* (2015) zijn de brutale ekster Solan, de bange egel Ludwig en de briljante uitvinder Reodor de hoofdpersonen. De vrienden horen op het televisiejournaal dat het land dat het eerste zijn vlag op de maan zet, eigenaar wordt. Veel landen doen mee aan de race naar de maan, ook Noorwegen. Reodor bouwt een raket en vraagt Solan als astronaut, maar er gaat van alles mis. André Waardenburg (NRC 8-10-'19): '(...) de derde film in een geliefde reeks. Ook goed te genieten voor ouders, vooral door allerlei politieke grappen en steekjes onder water over bloggen en selfies. Veel gaat waarschijnlijk over de hoofden van de doelgroep heen (...) maar kinderen zien desalniettemin een spannend avontuur met interessante personages. (...) Sommige humor is wat flauw - de raket heet LaPollo - maar via Ludwig smokkelt regisseur Sivertsen kritiek op de exploitatiedrift van de mensheid binnen (...)'; 4 sterren. Genomineerd voor de Kristallen Beer in het programma Generatie Kplus in Berlijn. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983970847

Titel Solan & Ludwig gaan naar de maan
Uniforme titel M°anelyst i Fl°aklypa Solan en Ludwig gaan naar de maan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rasmus A. Sivertsen ; Mitchell van den Dungen Bille ; Dennis Willekens ; Hero Muller
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs: Mitchell van den Dungen Bille, Dennis Willekens, Hero Muller. - Nederlands of Vlaams gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Noorwegen : Maiopo Films, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: M°anelyst i Fl°aklypa
ISBN 8711983970847
PPN 424907232
Thematrefwoord Maanreizen
Taal Nederlands