Stinkhond zoekt een baasje
Boek

Stinkhond zoekt een baasje ([2020])/ Colas Gutman & Marc Boutavant, vertaald [uit het Frans] door Sylvia Vanden Heede

Als Plattekat aan haar vriend uitlegt wat baasjes zijn, wil Stinhond ook een baas. Maar dat is niet eenvoudig als je een zwerfhond bent, stinkt naar vis en eruitziet als een oud tapijt. Zal het Stinkhond toch lukken een baasje te vinden dat van hem houdt? Met veel grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag vertelt Plattekat (ooit overreden) aan haar vriend Stinkhond (die naam spreekt voor zich) over het bestaan van 'baasjes'. Stinkhond is meteen overtuigd: hij wil er ook één! Maar dat is niet zo makkelijk, als je stinkt en eruitziet als een gerafeld tapijt. Niet iedereen heeft het beste met hem voor, en dan raakt Stinkhond plots in gevaar... Hoewel het een grappig bedoeld boek is, dat kinderen zal aanspreken door de harde grappen die over Stinkhond worden gemaakt, wringt het soms ook. Want de 'rothond', 'vies beest' en 'bek houden' volgen elkaar in rap tempo op. Voor voorlezen aan jonge kinderen is het boek niet geschikt. Gelukkig kent het verhaal wel een positief einde. Met zijn 64 pagina's is het niet een heel dik boek, en de korte hoofdstukken en vele illustraties maken het ook geschikt voor kinderen die niet zo houden van lezen, of er moeite mee hebben. Het eerste deel in een nieuwe serie over Stinkhond en Plattekat. Tegelijkertijd verscheen ook 'Stinkhond gaat naar school'*, in de zomer van 2020 verschijnen nog twee delen. Een grappig, maar soms wat hard en grof verhaal over een stinkende hond, die op zoek gaat naar een baas. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401465519 | 49 pagina's

Titel Stinkhond zoekt een baasje
Auteur Colas Gutman
Secundaire auteur Marc Boutavant ; Sylvia Vanden Heede
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Colas Gutman, tekeningen: Marc Boutavant - Vertaling van: Chien Pourri. - Paris : l'école des loisirs, (c)2013
ISBN 9789401465519
PPN 426306147
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zwerfhonden ; Vriendschap ; Wensdromen ; Zoektochten
Taal Nederlands