Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Hardlopen met Sherman
Boek

Hardlopen met Sherman de ezel met het heldenhart die uitgroeide tot een ware kampioen ([2020])/ Christopher McDougall, vertaald uit het Engels door Anna Post Uiterweer & Ellis Post Uiterweer

De auteur adopteert met zijn gezin de verwaarloosde ezel Sherman, hij leert hem opnieuw lopen en neemt dan met hem deel aan races over bergen en door beken in Amerika.

Recensie

Christopher McDougall schreef in 2009 een bestseller, 'Born to run' (in het Nederlands vertaald als 'De geboren renner'*), over de Mexicaanse Tarahumara-indianen, die blijkbaar eindeloos lange afstanden kunnen lopen, maar nooit Olympische medailles halen. In dit nieuwe boek adopteert hij met zijn gezin een verwaarloosde ezel, Sherman genaamd. Hij leert hem opnieuw lopen en neemt dan deel aan races over bergen en door beken. Deze ezelraces zijn typisch voor en zelfs cultureel erfgoed van de Amerikaanse mijnstaat Colorado, waar ze burro-races heten naar het Spaanse woord voor ezel en in beperkt aantal plaatsvinden over afstanden van 12, 22 of 29 mijl (ca. 19, 30 of 46 km). Soms mogen ook andere dieren meelopen. Op de zwart-witfoto's staat soms een straten- of bergrace, met een beperkt aantal deelnemers die in gezelschap van een ezel lopen, soms op een soort sandalen. Er staat ook niet bij welke afstand ze in welke tijd afleggen. Voorlopig is dat nog een Amerikaans fenomeen en dan van één staat, maar we hebben hier in Europa al veel van hen overgenomen. Het boek is alleszins geen handboek met bruikbare tips voor hardlopers.

Specificaties

Nederlands | 9789044357271 | 367 pagina's

Titel Hardlopen met Sherman : de ezel met het heldenhart die uitgroeide tot een ware kampioen
Auteur Christopher McDougall
Secundaire auteur Anna Post Uiterweer ; Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2020]
Overige gegevens 367 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Running with Sherman. - New York : Alfred A. Knopf, 2019
ISBN 9789044357271
PPN 424611503
Rubriekscode 617.31
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hardlopen; Verhalen ; Ezels; Verhalen ; Mens-dier relatie; Verhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Atletiek