Waar wordt speelgoed van gemaakt?
Boek

Waar wordt speelgoed van gemaakt? ([2020])/ Joanna Brundle, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je waarom veel speelgoed vroeger van hout werd gemaakt? En dat er ook speelgoed is van gebruikt materiaal? Lees van welke materialen speelgoed gemaakt wordt. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Recensie

In dit vierkante boek lees je in elf korte hoofdstukjes waarvan speelgoed wordt gemaakt. Eerst worden kort de volgende vragen beantwoord: wat is speelgoed en wat is materiaal? Vervolgens komen in acht hoofdstukken speelgoed van diverse materiaalsoorten aan de orde, zoals speelgoed van plastic, metaal of gebruikt materiaal. Elk van die hoofdstukken beslaat een spread en is verdeeld in korte tekstjes van zo'n twee zinnen, weetjes bij de afbeeldingen en interactieve vragen. Die vragen nodigen lezers uit om bijvoorbeeld met opa en oma in gesprek te gaan over speelgoed van vroeger, of zelf te bedenken hoe je van afval nieuw speelgoed kunt maken. Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's van speelgoed en spelende kinderen. Het laatste hoofdstuk bevat vier weetjes over speelgoed, bijvoorbeeld dat de eerste teddyberen van dierenvacht werden gemaakt. Afgesloten wordt met een pagina met een woordenlijst, register en verwijzing naar andere bronnen. Maakt deel uit van de reeks 'Speelgoed'* waarin ook de delen 'Een wereld vol speelgoed', 'Speelgoed van vroeger' en 'Speelgoed... zo werkt het' verschenen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415958 | 24 pagina's

Titel Waar wordt speelgoed van gemaakt?
Auteur Joanna Brundle
Secundaire auteur Djim Roebers ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsuport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What are toys made of? - Booklife Publishing Ltd., (c)2018. - (Toys)
ISBN 9789463415958
PPN 424858320
Rubriekscode 906.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Speelgoed; Materialen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed

Relaties/Serie

Speelgoed
Boek

Speelgoed (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Joanna Brundle