50 dieren met een wereldrecord
Boek

50 dieren met een wereldrecord ([2020])/ tekst: Martin Jenkins, tekeningen: Tor Freeman ; vertaling [uit het Engels]: Mariëlle Steinpatz ; redactie: Trijnie Stoker

Welk dier wint de prijs voor de bijzonderste bouwsels? Welk dier is de snelste vlieger? Ontdek wat de talenten en prestaties van vijftig dieren zijn. Met grappige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 'prijs' voor een belachelijk lange (en kleverige) tong gaat naar de kameleon, de prijs voor handig met gereedschap naar de chimpansee en de prijs voor bijzondere bouwsels gaat naar de termiet. In dit boek (A4-formaat) wordt aan vijftig dieren een bijzondere prijs uitgereikt. Over elk dier wordt op een dubbele bladzijde interessante informatie gegeven, aan de hand van allerlei bijzondere en grappige weetjes. Daarbij staan meerdere grappige kleurrijke illustraties (met bijschriften) van veelal gepersonifieerde dieren. Op de markt is er een groot aanbod aan informatieve jeugdboeken over dieren. Om op te vallen, moet je als maker dus een originele invalshoek vinden én het vervolgens mooi uitwerken. Dit is allebei zeker het geval bij dit boek. De prijsuitreiking is allereerst een leuke, originele manier om informatie over de dieren te geven. Het brengt een vrolijke, grappige sfeer met zich mee. De uitwerking is vervolgens ook erg geslaagd. De tekst is toegankelijk geschreven en de hilarische kleurenillustraties maken het boek helemaal af. In de inhoudsopgave staan de 'genomineerden' in een geïllustreerd overzicht. Met een uitgebreid register. Origineel en geslaagd non-fictieboek over dieren en hun opvallendste eigenschappen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059562912 | 77 pagina's

Titel 50 dieren met een wereldrecord
Uniforme titel Vijftig dieren met een wereldrecord
Auteur Martin Jenkins
Secundaire auteur Tor Freeman ; Mariëlle Steinpatz ; Trijnie Stoker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 77 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The animal awards. - Lincoln Children's Books, (c)2019
ISBN 9789059562912
PPN 42432640X
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Records
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Records