Speelgoed ... zo werkt het
Boek

Speelgoed ... zo werkt het ([2020])/ Joanna Brundle, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je dat een wipkip een springveer heeft? En een wip een hefboom is? Lees hoe speelgoed 'werkt', met o.a. elektriciteit, tandwielen en radiogolven. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frisse, vierkante uitgave in de reeks 'Speelgoed'. In dit deel wordt op eenvoudige wijze uitgelegd op welke technisch-natuurkundige principes sommig speelgoed is gebaseerd. Er is speelgoed waarbij tandwielen een rol spelen (fiets), maar ook speelgoed op basis van veerkracht, katrollen, hefboom (wip), afstandsbesturing en er is speelgoed met wielen en assen (van speelgoedvrachtauto's tot skateboards), op batterijen en met gebruikmaking van zwaartekracht (knikkerbaan). De informatie wordt aangereikt door vrolijke, realistische kleurenfoto's die begeleid worden door een kernachtige tekst (in grote letter) van zo'n twee zinnen. Het lezen van die tekst vraagt om begeleiding, omdat die voor de jongsten nog te moeilijk is, alhoewel ze de inhoud vanuit de eigen praktijk goed zullen begrijpen. Gearceerde aantekeningen wijzen nog op bijzonderheden. Mooie uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2017), vertaald in goed Nederlands, met bescheiden speeltips, 'foto-kwis', woordenlijst, register en de rubriek 'Meer weten'. Komt van pas in o.a. scholen. Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415989 | 24 pagina's

Titel Speelgoed ... zo werkt het
Auteur Joanna Brundle
Secundaire auteur Djim Roebers ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsuport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How do toys work? - Booklife Publishing Ltd., (c)2017. - (Toys)
ISBN 9789463415989
PPN 424858290
Rubriekscode 906.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Speelgoed; Techniek
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed

Relaties/Serie

Speelgoed
Boek

Speelgoed (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Joanna Brundle