Een wereld vol speelgoed
Boek

Een wereld vol speelgoed ([2020])/ Joanna Brundle, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie: Yvonne Schouten

Weet je waar kinderen mee spelen in verschillende landen? Lees hoe o.a. kinderen in China vliegeren en in Afrika met schapenbotjes spelen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Recensie

Welke spelletjes worden er over de hele wereld gespeeld? Deze uitgave start met een wereldkaart, waarop de landen zijn aangegeven, die in de tekst worden genoemd bij een bepaald spel. De acht hoofdstukken hebben een aantrekkelijke lay-out voor de beoogde leeftijdsgroep: twee pagina's met korte teksten in een fors lettertype en grote kleurrijke foto's. De informatie die gegeven wordt, is echter summier en oppervlakkig en vertoont weinig samenhang. Een onderwerp als 'poppen' bijvoorbeeld, waarover veel te vertellen is, beschrijft kort twee soorten poppen (uit Rusland en Guatemala) op de linkerpagina, waarna de rechterpagina drie foto's laat zien van nationale kostuums. Diverse spelen worden kort bij naam genoemd, zonder dat je uitleg krijgt hoe zo'n spel gespeeld kan worden. En bij teksten over modelauto's van ijzerdraad en een spel met schapenbotjes of mens-erger-je-niet staan afbeeldingen van ander speelgoed bij. De tekst op de achterkaft geeft aan, dat je speelgoed echt op een andere manier leert kennen in de delen van de serie 'Speelgoed'*. Misschien is dat zo, als je ze alle vier leest, maar uit enkel dit rommelig opgezette deel zal je niet veel kennis opdoen. Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415972 | 24 pagina's

Titel Een wereld vol speelgoed
Auteur Joanna Brundle
Secundaire auteur Djim Roebers ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsuport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Toys around the world. - Booklife Publishing Ltd., (c)2016. - (Toys)
ISBN 9789463415972
PPN 424858304
Rubriekscode 906.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Speelgoed ; Kinderspel
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed

Relaties/Serie

Speelgoed
Boek

Speelgoed (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Joanna Brundle