Atletiek op de Olympische Spelen
Boek

Atletiek op de Olympische Spelen ([2020])/ Lisa J. Amstutz, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; redactie: Mary Waaijer, Simon van der Sluijs, Kirsten Stadermann

Voor een goede hoogtesprong met de polsstok heb je kennis nodig over energie. En een discuswerper bouwt snelheid op tijdens het draaien met de discus. Lees van alles over de invloed van natuurkundige elementen als zwaartekracht, weerstand en verdamping op atletiek. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor een goede hoogtesprong met de polsstokheb je kennis nodig over energie. En een discuswerper bouwt snelheid op tijdens het draaien met de discus. Lees van alles over de invloed van natuurkundige elementen als zwaartekracht, weerstand en verdamping op atletiek. Deel uit de serie 'Sport en science'* over de atletiekonderdelen die centraal staan bij de Olympische Spelen: sprinten, lange afstandslopen, verspringen, (polsstok)hoogspringen en de werpsporten. De informatie over elk onderdeel is kort en wordt geïllustreerd en uitgelegd met kleurenfoto's van onder meer topatleten op het desbetreffende onderdeel. Belangrijke vetgedrukte woorden in de tekst worden onderaan de pagina uitgelegd en zijn opgenomen in de woordenlijst en register achterin het boek. De lay-out oogt ietwat rommelig doordat foto's en tekst door elkaar staan, maar dit is niet storend tijdens het lezen. Mooie uitgave, zeker in aanloop naar de Olympische Spelen toe. Goed bruikbaar voor onder meer spreekbeurten en werkstukken. Met inhoudsopgave, woordenlijst en register, tips en denkvragen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415804 | 32 pagina's

Titel Atletiek op de Olympische Spelen
Auteur Lisa J. Amstutz
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The science behind athletics. - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Science of the Summer Olympics)
ISBN 9789463415804
PPN 42485824X
Rubriekscode 617.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atletiek; Olympische Spelen ; Atletiek; Natuurwetenschappen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Atletiek

Relaties/Serie

Sport en science
Boek

Sport en science (2020-...)

vol.
Uitgeleend