Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom ruikt een hond aan een kont?
Boek

Waarom ruikt een hond aan een kont? fantastische vragen over je favoriete huisdier (2020)/ met tekeningen van Lily Snowden-Fine, hondenexpert: Dr. Nick Crumpton ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Weet je waarom een hond aan een kont ruikt? En waarom een hond gaat janken als hij een sirene hoort? Allerlei grappige en verrassende weetjes over de hond voor wat betreft rassen, gedrag, taal en speciale kenmerken. Met veel kleurrijke illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi verzorgd prentenboek in groot formaat (31 cm) over onze trouwe viervoeters. Aan de hand van negentien vragen wordt informatie gegeven over uiterlijk, gedrag, taal en specifieke eigenschappen van honden. Zo zijn er honden met een baantje (schapendoes), jachthonden (golden retriever), showhonden en levensredders. Er zijn 339 verschillende rassen, variërend van de ruim een meter hoge Duitse dog tot de tien centimeter hoge chihuahua. Naast de titelvraag zijn er vragen als 'Hoe spreek je honds?', 'Waarom is een hond zo trouw?', 'Waarom graaft een hond?' Grappige, soms opvallende weetjes en anekdotes over diverse soorten zullen de lezers aanspreken. De paginagrote illustraties, waarop deze geliefde huisdieren in allerlei situaties voorkomen, zijn kleurrijk en levendig. De korte, getitelde teksten zijn op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst. Op beide schutbladen zijn diverse hondenschilderijen opgenomen. Met woordenlijst, register en inhoudsopgave. Aantrekkelijke uitgave voor hondenliefhebbers vanaf ca. 8 jaar, ook voor iets oudere kinderen die niet zo graag lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789047712008 | 48 pagina's

Titel Waarom ruikt een hond aan een kont? : fantastische vragen over je favoriete huisdier
Auteur Nick Crumpton
Secundaire auteur Lily Snowden-Fine ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2020
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Why do dogs sniff bottoms? - London : Thames & Hudson, (c)2020
ISBN 9789047712008
PPN 424365561
Rubriekscode 634.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden; Psychologie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden