Kom dichterbij
Boek

Kom dichterbij over liefde en zelfbescherming ([2020])/ Ilse Sand, vertaling uit het Deens: Willem Abraham van Dongen, M.A.

Onderzoek naar de impact van onze zelfbeschermingsmechanismen op onze relaties, en tips om storend zelfbeschermingsgedrag te veranderen.

Recensie

Wij hebben gedragsvormen om de medemens en de werkelijkheid op afstand te houden. Het zijn zelfbeschermingsstrategieën om hechting te vermijden, aldus schrijfster/psychotherapeute Ilse Sand. Dat kan een functie hebben, maar meestal gaat het ten koste van de kwaliteit van leven. Het kan een emotioneel contact onmogelijk maken, vooral in liefdesrelaties. Je kunt het ook vermijdingsgedrag, weerstand, afweermechanisme of overlevingsstrategie noemen. Ze ontstaan meestal in de kinderjaren. Hoe die mechanismen werken en de betekenis daarvan komen uitvoerig aan bod. Het boek geeft zelfkennis, hoe wij met onze angst en belangen omgaan. Het geeft inzicht bij bindingsangst, verdriet en verlies, idealisering van ouders en kinderen. Al met al een goed lezenswaardig boek(je) voor een breder publiek. Het zal veel duidelijk maken, hoe het komt dat er zoveel misverstaan is. Met literatuuropgave en dankwoord.

Specificaties

Nederlands | 9789088401992 | 120 pagina's

Titel Kom dichterbij : over liefde en zelfbescherming
Auteur Ilse Sand
Secundaire auteur Willem Abraham van Dongen
Type materiaal Boek
Uitgave [Katwijk] : Panta Rhei uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 120 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Kom nærmere. - 1e editie, 2e druk. - Ammentorp, 2014
ISBN 9789088401992
PPN 426566734
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afweermechanismen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychologie