Ambassades
Boek

Ambassades ([2020])/ Bo Buijs en Reindert Brongers, onder redactie van Marlies Huijzer, Hanneke Siemensma, Ferry Siemensma

Ambassadeurs vertegenwoordigen een land, waarom is dat nodig en wat houdt dat in? Lees van alles over ambassadeurs en maak kennis met die uit Belgie. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij AMBASSADES BUIJ

Recensie

Ambassadeurs vertegenwoordigen een land, waarom is dat nodig en wat houdt dat in? In zeven hoofdstukken wordt hierop ingegaan, er is aandacht voor o.a. de mensen die er werken en taken als hulp aan landgenoten. Interessant is het interview met de ambassadeur in België. In de laatste hoofdstukken is er een historisch overzicht en worden enkele ambassades uitgelicht die in het nieuws waren, zoals die van Ecuador die in 2012 als toevluchtsoord voor Julian Assange fungeerde. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst met subkopjes, geïllustreerd met kleurenfoto's. Tussendoor staan enkele tips en weetjes. De tekst bevat enkele moeilijke, vetgedrukte woorden, die achterin in de 'trefwoordenlijst' toegelicht worden. Hier staan ook tips voor twee boeken en een link naar de tv-serie van Floortje Dessing over ambassadeurs. Een van de weinige uitgaven over dit thema. Maakt deel uit van de serie 'Informatie'* voor het documentatiecentrum. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463418003 | 24 pagina's

Titel Ambassades
Auteur Bo Buijs
Secundaire auteur Reindert Brongers ; Marlies Huijzer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/20 - Met literatuuropgave
ISBN 9789463418003
PPN 423164953
Rubriekscode 398.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ambassades
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ambassades

Relaties/Serie

Informatie
Boek

Informatie (1969-...)

vol. 104
Uitgeleend