Contact! nieuw
Boek

Contact! nieuw Nederlands voor anderstaligen. Tekstboeken: 2 (2019), auteurs Femke de Groot, Susan Mennen, Maaike van Utrecht ; met medewerking van Carlien Alferink, Anne van Sluijs ; redactie Ann Casteleyn, Frank Groenman, Nynke Scholtens, Julia de Vries ; met medewerking van Ann Casteleyn, Mathilde Kroon, David Watt, Katja Zaich

Tekstboek bij deel 2 van een communicatieve leergang Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen; deel 2 leidt op van niveau A1 naar A2.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend
    Spannend en Actief - 1e verd. - Lezen en schrijven A1-A2 NEDERLANDS 838.5 CONT
  • Uitgeleend tot: 06/11/2024
    Literatuur en Cultuur - Lezen en schrijven A1-A2 COMMUNICATIE ; NEDERLANDSE TAAL CONT

Recensie

Deel 2 van 'Contact! nieuw', de herziene vierdelige leergang NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen, bevat een tekstboek, een werkboek, een website voor cursisten en docenten en een docentenhandleiding. Deel 2 leidt van A1 naar A2 van het staatsexamen NT2, programma ll. In deel 2 draait alles om communicatie. Dit tekstboek bevat dan ook vaardigheden zoals het geven en ontvangen van informatie en het uiten van gedachten, ervaringen en meningen. Ook in deel 2 is het didactische uitgangspunt van de lesstof het ABCD-model van Neuner: aanbieden, begrijpen, oefenen en toepassen. Het tekstboek telt 15 hoofdstukken met thema's als 'Burenhulp', 'Dit was het nieuws' en 'Nieuwe kleren'. Spreekvaardigheid wordt veelvuldig geoefend, zoals praten met een verkoper of kledingstukken beschrijven. Aan het begin van elk hoofdstuk staat wat je leert, gevolgd door gevarieerde en motiverende opdrachten met effectieve foto's en illustraties. Aan het eind van het hoofdstuk staat een overzicht van de geoefende woorden en zinnen en enige uitleg over of voorbeelden van grammatica en spelling. Gestructureerd, praktisch, aantrekkelijk en inspirerend tekstboek!

Specificaties

Nederlands | 9789054510116 | 200 pagina's

Titel Contact! nieuw : Nederlands voor anderstaligen. Tekstboeken: 2
Secundaire auteur Femke de Groot ; Susan Mennen ; Maaike van Utrecht ; Carlien Alferink ; Ann Casteleyn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Almere : Intertaal, 2019
Overige gegevens 200 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met online-mp3's - Omslag vermeldt tevens: Europees referentiekader A2, Raad van Europa
ISBN 9789054510116
PPN 423681338
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

Contact! nieuw
Boek

Contact! nieuw Nederlands voor anderstaligen (2019-...)

vol. Tekstboeken 2
Uitgeleend