Speelgoed
Boek

Speelgoed ([2019])/ Nathalie Choux

Waarmee kun je kleuren en wat rijdt er op de racebaan? En wat gooien de kinderen naar elkaar? Vierkant hardkartonnen prentenboek over speelgoed met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Waarmee kun je kleuren, en wat gooien de kinderen naar elkaar? Door een schuifje te bewegen, of aan de draaischijf te draaien, kunnen dreumesen het antwoord vinden (of hun voorlezer als dit nog te lastig is). Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Door de draaischijf te draaien rijden auto's over de racebaan en door het schuifje te bewegen gooien kinderen een bal naar elkaar. Op de linkerpagina staan nog eens vier voorwerpen waar je mee kunt spelen, van trommel en serviesje tot verfdoos en trein, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam staat erbij gedrukt in dunne, schreefloze letters, met lidwoord. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe. Op de laatste dubbele pagina staan alle voorwerpen zonder tekst door elkaar, met de vraag of de lezer de kamers nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed kartonboekje voor dreumesen; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837537

Titel Speelgoed
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier du jouets. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2014
ISBN 9789044837537
PPN 424938995
Genre Boekstart
Thematrefwoord Speelgoed ; Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux