Oeps, ik liet de citroentaart vallen
Boek

Oeps, ik liet de citroentaart vallen ([2019])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

Lucia (4) gaat samen met haar beste vriend Emilio naar de grote school. Hierdoor verandert ze. Ze is niet zo vrolijk meer en bang om fouten te maken. Om haar meer vertrouwen te geven, mag ze meewerken in het restaurant van haar vader. Vierkant prentenboek met kleurenillustraties over faalangst, praktische tips en informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucia van 4 jaar is groot genoeg om naar school te mogen. Na een poosje merkt haar oma dat ze niet meer zo vrolijk is. Lucia krijgt een naar gevoel van binnen als ze nieuwe dingen moet doen, ze heeft last van faalangst. Samen met de juf, haar oma en haar beste vriend Emilio leert ze dat fouten maken mag, dat je daar juist iets van leert. Sommige fouten zorgen er zelfs voor dat je iets nieuws ontdekt. Om Lucia meer vertrouwen te geven, mag ze samen met Emilio helpen in het restaurant van haar vader. Maar dan laat ze op een belangrijke dag de citroentaart uit haar handen vallen! Hoe moet dit nu goed komen? Bijna vierkant prentenboek met waterverfillustraties in veelal zachte kleuren die een of twee pagina's beslaan. In een rustig deel daarvan staat een tekstblokje. Achterin staan een gedicht, een spelletje voor geheugentraining en het waargebeurde verhaal dat in het boek verwerkt is. Ze vullen het verhaal goed aan. Voor opvoeders zijn de laatste vier pagina's met tips van kinder- en jeugdpsychiater Lieve Swinnen interessant. Ze beschrijft wat je kunt doen voor een faalangstig kind en hoe je faalangst kunt voorkomen. Deel uit de reeks 'Pleister' waarin gevoelige onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837711

Titel Oeps, ik liet de citroentaart vallen
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over faalangst - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: An Swerts/illustraties: Eline van Lindenhuizen
ISBN 9789044837711
PPN 424379074
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Faalangst; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Faalangst

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend