Het mega moppenboek 2
Boek

Het mega moppenboek 2 nog meer moppen om te ! ([2019])/ tekst: Saskia Martens

Verzameling van 300 korte moppen en enkele raadsels. Dikke bundel in oblong formaat, met kleine geel-oranje smileys. In de mop moet je soms een smiley vervangen door een eigen persoon. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Maar liefst 300 moppen bevat dit stevige, dikke moppenboek in oblong formaat, dat qua vorm op een scheurkalender lijkt. Om ze te lezen moet het boek een kwartslag worden gedraaid. Op elke bladzijde treffen we een mop aan, samen met een of meerdere geel-oranje gekleurde smiley's. Af en toe is daar een andere kleur aan toegevoegd. Soms staat in de mop zelf een smiley, in plaats van een persoon, waardoor je er zelf een naam aan kunt geven. Zoals gebruikelijk is de ene mop geslaagder dan de andere. Af en toe is een raadsel opgenomen, waarvan de oplossing op zijn kop is geplaatst. Denk aan een raadsel als 'Wat vraagt ... (een smiley van een auto) aan twee snoepjes die zonder licht fietsen? Papiertjes alsjeblieft' De lengte van de moppen varieert. Het gebruikte lettertype is duidelijk en schreefloos. Het papier is aan de achterzijde van elke mop of raadsel is bedrukt met allemaal zwart-witte smiley's. De moppen zijn gericht op kinderen en niet beter dan andere moppenboeken. Het taalgebruik is niet moeilijk en de meeste moppen zijn niet zo lang. Dit maakt het ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen; hoewel het een dikke uitgave is kun je er steeds een keuze uit maken. Eerder verscheen 'Het mega moppenboek : 365 !'* (2017). Voor moppenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247000

Titel Het mega moppenboek 2 : nog meer moppen om te !
Uniforme titel Smiley® World
Auteur Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, [2019]
Overige gegevens 300 bladen - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie In de ondertitel staat voor het uitroepteken een lachende smiley. - Omslag en titelpagina vermeldt: Smiley® World
ISBN 9789059247000
PPN 423251171
Rubriekscode Nederlands 846
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moppen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Moppen