50 gekke vragen over ridders
Boek

50 gekke vragen over ridders met super serieuze antwoorden! ([2019])/ tekst: Jean-Michel Billioud, illustraties: Miguel Coimbra en Glen Chapron ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Leven er echt spoken in kastelen? Hadden ridders recht op vakantie? Vijftig leuke en gekke vragen over ridders, kastelen, wapens en gevechten worden beantwoord. Met kleine kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De opzet van dit boek hinkt op twee gedachten: serieus en grappig. Zo zijn de gestelde vragen over ridders vaak heel apart en leuk. Zoals: 'Moet je mooi zijn om ridder te worden?', 'Hadden ridders recht op vakantie?' en 'Waren de muren van een versterkt kasteel gemaakt van karton?'. De antwoorden zijn juist heel serieus en geven geschiedkundig juiste informatie. Elke vraag wordt beantwoord op een halve of hele pagina, soms zelfs over een spread. Bij elke vraag staat een kleine grappige kleurenillustratie en in veel gevallen ook een 'waarheidsgetrouw' kleurenfootje. De vijftig vragen gaan van de hak op de tak, ze zijn niet ingedeeld op onderwerp of tijdsindeling. Hierdoor is het voor kinderen leuk om door het boek heen te bladeren, ze hoeven het boek niet van a tot z te lezen. En juist door de aparte vraagstelling word je getriggerd om er meer over te weten te komen, blijft de informatie beter hangen en wil je het aan anderen vertellen. Een vraag opzoeken gaat gemakkelijk in de inhoudsopgave, met elke vraag afwisselend in de kleuren rood en grijs. Deze steunkleuren zijn voor de gehele vormgeving gebruikt. Maakt deel uit van de reeks '50 gekke vragen over'. Een leuke en leerzame uitgave, ook voor kinderen die geschiedenis normaal gesproken 'saai' vinden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403213866 | 46 pagina's

Titel 50 gekke vragen over ridders : met super serieuze antwoorden!
Uniforme titel Vijftig gekke vragen over ridders Ridders
Auteur Jean-Michel Billioud
Secundaire auteur Miguel Coimbra ; Glen Chapron ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2019] - [Antwerpen] : [Ballon Media nv]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: 50 questions loufoques sur les chevaliers. - Parijs : Fleurus Éditions, (c)2017. - (TopDoc)
ISBN 9789403213866
PPN 423615750
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders