Changer l'eau des fleurs
Boek

Changer l'eau des fleurs roman ([2019])/ Valérie Perrin

Veertiger Violette voelt zich pas vrij om een nieuwe relatie aan te gaan als pijnlijke raadsels uit haar vorige relatie zijn opgelost.

Aanwezigheid

Recensie

De veertiger Violette heeft, na een slecht huwelijk en het verlies van haar kind, als toezichthoudster op een Frans dorpskerkhof toch weer kleur aan haar leven weten te geven. Maar vijftien jaar na de verdwijning van haar man confronteert het toeval haar met raadsels uit die levensfase. Pas als die opgelost zijn, zal ze een nieuwe levensstap kunnen zetten. De roman komt wat bezadigd op gang, maar biedt, zodra de vaart erin zit, tot het eind veel spanning en is geschreven met gevoel voor menselijke dramatiek, verfijnde humor en poëzie. Met de voornaamste verhaallijn zijn diverse nevenepisodes vervlochten, die alle iets bijdragen aan het geestelijke proces dat Violette doormaakt. De karaktertekeningen, vooral die van Violette, zijn genuanceerd. De Franse schrijfster (1967) is fotografe en werkt als scenarioschrijfster samen met haar man, filmregisseur Claude Lelouch. Ook is ze actief binnen de Franse partij voor de dieren (Parti animaliste). Ze is echter vooral bekend geworden door haar twee tot heden verschenen romans, die beide meermalen in Frankrijk en daarbuiten zijn bekroond.

Specificaties

Frans | 9782253238027 | 665 pagina's

Titel Changer l'eau des fleurs : roman
Auteur Valérie Perrin
Type materiaal Boek
Editie 1re publication LGF;
Uitgave [Parijs] : Albin Michel, [2019]
Overige gegevens 665 pagina's - 18 cm
Annotatie Texte intégral - Feitelijke uitgever: Parijs : Librairie Générale Française - Oorspronkelijke uitgave: Parijs : Albin Michel, (c)2018
ISBN 9782253238027
PPN 423331191
Genre psychologische roman
Taal Frans

Relaties/Serie

Le livre de poche
Boek

Le livre de poche (1931-...)

vol. 35272
Uitgeleend