Winterpad
Boek

Winterpad roman (september 2019)/ Gera Folkers, omslagillustratie en illustraties binnenwerk: Anja Pascal ; redactie: Martine Werners

Als een vrouw na de dood van haar moeder brieven in het ouderlijk huis vindt, begrijpt ze eindelijk waarom haar moeder zo kil en afstandelijk was.

Aanwezigheid

Recensie

Na de dood van haar moeder Olga vindt Celine in het ouderlijk huis brieven waarin deze haar dochter vertelt over haar jeugd en huwelijk. Olga werd al jong wees en groeide op bij twee ooms op een groot landgoed. Ze was een eenzaam en stuurs kind dat zich snel afgewezen voelde en soms heftige driftbuien had. Haar huwelijk, met de verkering van haar beste vriendin, was liefdeloos. Later ontdekte Olga dat ze borderline had. Door de brieven en bezoeken aan de plaatsen uit haar moeders jeugd vallen voor Celine de puzzelstukjes op hun plek. Eindelijk begrijpt ze haar eigen jeugd, met een moeder die altijd zo kil en afstandelijk was. Heden en verleden (de brieven van Olga) wisselen elkaar af. De stijl is een beetje stijf, soms zelfs houterig, en de gebeurtenissen en emoties zijn nogal zwaar aangezet. Dat maakt verhaal en personages minder overtuigend.

Specificaties

Nederlands | 9789082546194 | 212 pagina's

Titel Winterpad : roman
Auteur Gera Folkers
Secundaire auteur Anja Pascal ; Martine Werners
Type materiaal Boek
Uitgave Aalten : Triple Boeken, september 2019
Overige gegevens 212 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789082546194
PPN 423599224
Genre psychologische roman
Taal Nederlands