Zo werden we mensen
Boek

Zo werden we mensen onze ongelofelijke evolutie (2020)/ Michael Bright, met illustraties van Hannah Bailey ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Mensen spreken en schrijven, doen ontdekkingen en denken na. Maar hoe is dat zo gekomen? Lees van wie de mens afstamt en hoe de mens zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. En ook hoe taal en schrift ontstonden. Met veel getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mensen spreken en schrijven, doen ontdekkingen en denken na. Maar hoe is dat zo gekomen? Onze vroegste voorouders leken op boomspitsmuizen. Ze waren waarschijnlijk heel slim. Hoe weten we dat? Wetenschappers hebben resten gevonden van miljoenen jaren oude planten en dieren. Via kleine DNA-sporen (een soort afdrukken van celkernen) kunnen wetenschappers vaststellen hoe oud die resten of fossielen zijn. Onze voorouders gingen rechtop lopen, vonden gereedschappen uit, ontdekten hoe ze vuur moesten maken en werden steeds slimmer. Uiteindelijk ontstond de taal. Niemand weet hoe dat precies ging maar het was een belangrijke ontwikkeling. Heel veel later werd het schrift ontdekt waardoor het mogelijk was op te schrijven wat er gebeurde. De huidige mens heet Homo Sapiens, oftewel de wijze mens. Ontwikkelt die zich nog? Misschien blijven we zoals we zijn of er ontstaat een nieuw soort mens. Al deze informatie is soms in iets te moeilijke bewoordingen opgeschreven maar is wel weergegeven in duidelijke stappen en met een tijdlijn en veel getekende kleurenillustraties. Met register. Interessant voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711902 | 63 pagina's

Titel Zo werden we mensen : onze ongelofelijke evolutie
Auteur Michael Bright
Secundaire auteur Hannah Bailey ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2020
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: When we became humans : our incredible evolutionary journey. - London : Words & Pictures, 2019
ISBN 9789047711902
PPN 424365588
Rubriekscode 600.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorische mensen ; Mensen; Evolutie
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Prehistorie