Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het groene kippenboek
Boek

Het groene kippenboek hoenders houden in dorp en stad ([2020])/ Alma Huisken, redactie: Femke Boshuizen ; eindredactie, layout en zetwerk: Jaap Verheij

Handleiding voor het kleinschalig kippen houden, met ervaringen van de auteur, informatie over aanschaf, huisvesting, voeding, hygiene, behandeling van kwalen en ziekten, zelfbouwtips en recepten.

Aanwezigheid

Recensie

Fris ogende uitgave van een fervente kippenhoudster die ook onder meer ecologisch tuinierster en groendocente is. Zij hanteert een beeldende en onderhoudende verteltrant bij het verhalen van haar persoonlijke ervaringen met haar en andermans kippen en verweeft hierin veel humoristische anekdotes. Daarna volgt complete, buitengewoon praktische informatie over het kleinschalig kippen houden in dorp en stad waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Dat blijkt duidelijk uit alle details van de gegevens over aanschaf, huisvesting, voeding, hygiëne en behandeling van kwalen en ziekten. Het boek bevat ook zelfbouwtips en 21 recepten met eieren en/of kippenvlees. Tevens duidelijke foto's en tekeningen in kleur, een lijst van gebruikte literatuur en een alfabetisch trefwoordenregister. Aanstekelijk handboek voor zowel beginnende als gevorderde houders van hobbykippen en het beste boek dat tot nu toe over het onderwerp verscheen.

Specificaties

Nederlands | 9789060389089 | 327 pagina's

Titel Het groene kippenboek : hoenders houden in dorp en stad
Auteur Alma Huisken
Secundaire auteur Femke Boshuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zeist] : Christofoor uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 327 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789060389089
PPN 424029820
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kippenfokkerij ; Kippen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kippen