Herboren
Boek

Herboren hoe ik terugvocht na de terroristische aanslag in Brussel ([2020])/ Nidhi Chaphekar, vertaald uit het Engels door Annemiek Seeuws

Persoonlijk relaas van een Indiase stewardess die zwaargewond raakte bij een terroristische aanslag in Brussel in 2016 en herstelde dankzij geloof in haarzelf en de steun van vele anderen.

Recensie

Bij de aanslag op de Brusselse luchthaven Zaventem op 22 maart 2016 raakte de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar zwaargewond. Een foto van haar op een bankje gaat de wereld rond. In dit dagboek beschrijft ze hoe herstelde, eerst in België en later in India. De snelheid van dat herstel, maar vooral haar geestelijke veerkracht verrasten haar omgeving en medici. Chaphekar zegt dat ze altijd positief bleef en niet klaagde. Ze uit vooral ook haar dankbaarheid voor alle goedheid die ze ontmoette sinds ze gewond raakte. Die strekt zich uit van de eerste helpers tot haar familie. Ze ontleent grote kracht aan het geloof. Al speelt het hindoeïsme een hoofdrol, zegt ze in alle goden te geloven. Een priester die de religie van de islamitische terroristen bekritiseert, leert ze de les. Een terroristische aanslag is de oorzaak van haar verwondingen, maar terrorisme heeft maar een hele kleine rol in dit boek. Het is een zeer persoonlijk verhaal geworden, dat grotendeels om de hoofdpersoon draait, met een overduidelijke positieve boodschap. Verdieping biedt het nauwelijks. Dit boek kan echter een publiek vinden bij mensen die zoeken naar een inspirerend verhaal van iemand die terugvecht na een catastrofe. Met een fotokatern.

Specificaties

Nederlands | 9789401468992 | 302 pagina's

Titel Herboren : hoe ik terugvocht na de terroristische aanslag in Brussel
Auteur Nidhi Chaphekar
Secundaire auteur Annemiek Seeuws
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 302 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Unbroken: The Brussels terror attack survivor. - New Delhi : Amaryllis, 2020
ISBN 9789401468992
PPN 426485351
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slachtoffers; Aanslagen (misdaad); Brussels Airport; Verhalen ; Slachtoffers; Terrorisme; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Terrorisme