Een vriend als geen ander
Boek

Een vriend als geen ander ([2020])/ Oliver Scherz, met illustraties van Barbara Scholz ; vertaling [uit het Duits]: Esther Ottens

De jonge eekhoorn Hikke glijdt in het bos uit en botst tegen een grote wolf op. Hij vlucht weg maar als hij beseft dat de wolf gewond is, besluit hij hem te helpen. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Met veel stripachtige kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de jonge eekhoorn Hikke in het bos op zoek is naar nieuwe schatten voor zijn verzameling, gaat het mis. Hij glijdt uit, rolt van een hoogte naar beneden en botst pardoes tegen een zachte vacht aan. Die vacht is van een heuse, maar gelukkig schijnbaar half slapende wolf. Hikke deinst razendsnel achteruit en vlucht naar huis. Maar die nacht ligt hij wakker, omdat hij zich opeens iets realiseert: de wolf was gewond. Hikke besluit om terug te keren en bevrijdt het roofdier van de hoop stenen die op een van zijn poten ligt. Maar de wolf toont zich niet meteen erg dankbaar. Tegelijkertijd spannend en wensvervullend verhaal over hoe een eekhoorn bevriend raakt met een wolf. De levendige en aanstekelijke schrijftrant helpt de lezer om zich goed te kunnen identificeren met de eekhoorn. Ook het grote lettertype en de prettig leesbare bladspiegel vergroten de aantrekkingskracht van deze geslaagde uitgave. De zachte en innemende stripachtige illustraties geven de zeer menselijke emoties van de grootogige dieren uitstekend weer, en zorgen er voor dat het allemaal net niet té spannend wordt. Tweede in het Nederlands vertaalde boek van deze Duitse kinderboekenauteur, na 'Niemand houdt Don Carlo tegen' (2016). Mooi verzorgde uitgave. Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680279 | 120 pagina's

Titel Een vriend als geen ander
Auteur Oliver Scherz
Secundaire auteur Barbara Scholz ; Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 120 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Ein Freund wie kein anderer. - Stuttgart : Thienemann-Esslinger Verlag GmbH, 2018
ISBN 9789021680279
PPN 424511029
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Natuur ; Vriendschap ; Jezelf zijn
Taal Nederlands