Hechtingsproblemen bij kinderen
Boek

Hechtingsproblemen bij kinderen (2019)/ Anniek Thoomes-Vreugdenhil

Praktische informatie en adviezen voor ouders, leerkrachten en opvoeders betreffende de aanpak van hechtingsproblemen bij kinderen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek, dat vooral bedoeld is voor de professionele hulpverlening, maar ook voor ouders en leerkrachten, biedt inzicht in de hechtingsprobematiek bij kinderen. De schrijfster weet resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek om te zetten in handvatten voor de professionele hulpverlening. Aan de hand van voorbeelden wordt de aanpak uitgelegd. Het boek begint met een theoretische onderbouwing en breidt zich daarna uit naar de praktijk. Achter in het boek is een overzicht van andere mogelijkheden om aan meer info te komen: boeken en websites. Tot slot een verklarende woordenlijst en een literatuuroverzicht. Het boek is op een aantal punten herzien in verband met nieuwe inzichten; de verwijzingen naar literatuur zijn geactualiseerd. De schrijfster is klinisch psychologe en psychotherapeute.

Specificaties

Nederlands | 9789401464758 | 137 pagina's

Titel Hechtingsproblemen bij kinderen
Auteur Anniek Thoomes-Vreugdenhil
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : LannooCampus, 2019
Overige gegevens 137 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vemeldt: Tweede, herziene druk - 1e druk: Houten : LannooCampus, 2012. - (Kinderpsychologie in praktijk ; dl. 7) - Met literatuuropgave
ISBN 9789401464758
PPN 424325063
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hechtingsstoornissen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gedragsstoornissen

Relaties/Serie

Kinderpsychologie in praktijk
Boek

Kinderpsychologie in praktijk (2011-...)

vol. dl. 6
Uitgeleend