Het hoogsensitieve brein
Boek

Het hoogsensitieve brein waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen (juli 2019)/ Esther Bergsma, tekstredactie: Margreet de Roo ; illustraties: Henk-Jan Panneman

Analyse van het denk- en waarnemingsvermogen van hoogsensitieve mensen en waarin zij qua gedrag verschillen van andere personen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoogsensitiviteit kenmerkt zich door een grote gevoeligheid voor stimuli en het verwerken daarvan. Zij leidt tot intense reacties op het gebied van emotie en stress. Aan de hand van resultaten van wetenschappelijk onderzoek wordt beschreven wat voor kennis er nu is over de werking van het hoogsensitieve brein. Het is geen stoornis, maar er zijn verschillen tussen hoog- en niet-hoogsensitieve mensen. Middels een model van aanpak, waarbij het opmerken van signalen, het verwerken ervan en het reageren erop, kunnen professionals in onder andere het onderwijs en de gezondheidszorg beter zicht krijgen op het gedrag van hoogsensitieve mensen. Het boek geeft een goed beeld van de symptomen van het gedrag en geeft tevens handreikingen om hoogsensitiviteit op een adequate wijze te benaderen. Met illustraties met lichtblauwe steunkleur, eindnoten, een literatuurlijst en verklarende woordenlijst. De schrijfster houdt zich als wetenschappelijk onderzoekster bezig met hoogsensitiviteit.

Specificaties

Nederlands | 9789492595126 | 216 pagina's

Titel Het hoogsensitieve brein : waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen
Auteur E.N. Bergsma
Secundaire auteur Margreet de Roo ; Henk-Jan Panneman
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Makkum] : b:k light, juli 2019
Overige gegevens 216 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: juni 2019 - Met lteratuuropgave
ISBN 9789492595126
PPN 422766216
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit; Hersenonderzoek
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit