Dyscalculie en een hoog IQ
Boek

Dyscalculie en een hoog IQ elf leerzame verhalen ([2020])/ Marisca Milikowski

Algemene uitleg, achtergrondinformatie en praktische handvatten aan de hand van verhalen uit de praktijk over hoe om te gaan met kinderen met een hoog IQ die een rekenstoornis hebben.

Aanwezigheid

Recensie

In onze samenleving wordt het waarschijnlijk geacht dat kinderen met een hoog IQ geen problemen kennen met het rekenen op school. De inhoud in deze paperback-uitgave toont aan dat deze veronderstelling niet altijd juist is en dat ook bij een hoog IQ een rekenstoornis (dyscalculie) kan optreden. Dat kan knap lastig zijn! Het boek is geschreven door een diagnosticus van de Rekencentrale. Zij geeft in elf hoofdstukken (h)erkenning en praktische handvatten waarmee direct aan de slag gegaan kan worden. Ze doet dit door middel van individuele verhalen uit de praktijk, algemene uitleg en begrijpelijke achtergrondinformatie ('verdieping'). De verhalen kunnen gevolgd worden zonder de verdieping te lezen en omgekeerd. De stof is goed te behappen en is geschikt voor onderwijsprofessionals en ouders. Met o.a. een inhoudsopgave, register, dankwoord, verantwoording en literatuurlijst. De uitgave maakt deel uit van de serie 'In de klas', die bestaat uit een reeks praktische boeken rondom onderwijsgerelateerde onderwerpen, zoals autisme, leren leren, leesproblemen en huiswerk.

Specificaties

Nederlands | 9789024431847 | 144 pagina's

Titel Dyscalculie en een hoog IQ : elf leerzame verhalen
Auteur Marisca Milikowski
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2020]
Overige gegevens 144 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789024431847
PPN 424571447
Rubriekscode 464.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dyscalculie ; Begaafdheid
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Dyscalculie

Relaties/Serie

In de klas
Boek

In de klas een serie boeken met praktische informatie voor leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers (2012-...)

vol.
Uitgeleend