Ik ben koppig
Boek

Ik ben koppig ([2019])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vandaag zit Viktor te mokken en heeft hij een slecht humeur, daarom worden zijn haren blauw. Met ademhalingsoefening om weer te kunnen lachen. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Viktor is een gewone eenhoorn met een bijzondere eigenschap; de kleur van zijn manen geeft aan hoe hij zich voelt. Als hij zich gewoon voelt, hebben zijn manen alle kleuren van de regenboog, maar als hij boos is kleuren zijn manen rood. Is hij verlegen, dan worden ze paars en zo krijgen ze bij elk gevoel een andere kleur. In dit deeltje in de serie 'Wat Viktor voelt' logeert Viktor met zijn nichtje bij opa en oma in de bergen en omdat hij de oudste is, moet hij zijn nichtje telkens voor laten gaan. Daar heeft hij schoon genoeg van en hij weigert koppig nog mee te doen. Daardoor mist hij alle leuke dingen. Viktor verdrijft de donkere mopperwolk met een begeleide ademhalingsoefening. Kinderen worden aangemoedigd om deze ademhalingsoefening mee te doen. Ideaal om op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven met jonge kinderen te praten over gevoelens. Klein, vierkant prentenboekje in een serie die kinderen helpt gevoelens te herkennen, te benoemen en te beheersen. Eerdere deeltjes zijn: 'Ik ben bang', 'Ik ben verlegen', 'Ik ben verdrietig' en 'Ik ben boos'*. De auteur en illustrator is relaxatie-therapeute in het basisonderwijs. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403214726

Titel Ik ben koppig
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Je boude. - Paris : Hachette Livre, (c)2019. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403214726
PPN 424559978
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Depressiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Depressiviteit

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine