Ik heb spijt
Boek

Ik heb spijt ([2019])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vandaag heeft Viktor spijt en voelt zich schuldig, daarom worden zijn haren oranje. Met ademhalingsoefening om met je schuldgevoelens om te gaan. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein, vierkant prentenboekje met in de hoofdrol eenhoorn Viktor aan wiens haren je kunt zien hoe hij zich voelt. Vandaag voelt Viktor zich schuldig - kijk maar naar zijn oranje haren! Hoe dat komt? Als Viktor een zee vol dieren tekent, heeft hij niet in de gaten dat hij per ongeluk ook op de muur tekent. Hij verbergt zijn vergissing, maar mama voelt dat er iets aan de hand is. Viktor heeft spijt, hij voelt zich schuldig en 'verloren in een mist van gevoelens'. Viktor haalt flink adem en veegt met zijn armen de mist weg - hij weet wat hem te doen staat. Hij vertelt mama alles, poetst de tekening van de muur en voelt zich opgelucht. De tekst is eenvoudig en herkenbaar; de prenten in ecoline en aangezet met zwarte lijnen ondersteunen de tekst goed en zitten vol gevoel. Eenvoudige doch doeltreffende uitgave om met jonge kinderen over gevoelens te praten - met simpele ademhalingsoefening als oplossing voor als-je-je-schuldig-voelt-momenten. Eerdere deeltjes in de serie 'Wat Viktor voelt' zijn: 'Ik ben bang', 'Ik ben verlegen', 'Ik ben verdrietig' en 'Ik ben boos'*. Voor thuis, opvang en school. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403214719

Titel Ik heb spijt
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Je m'en veux. - Paris : Hachette Livre, (c)2019. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403214719
PPN 424559803
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spijt
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Spijt

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine