Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De gewervelde dieren
Boek

De gewervelde dieren (oktober 2019)/ Hans & Griet De Wolf, kleurplaten: Rosa Marín Ribas ; eindredactie: Remco Houtman-Janssen ; coördinatie: Brunhilde Borms, Anne-Sophie Moerman & Joni Verhulst

Waaraan heeft de bever zijn platte staart te danken? Waarom lijkt de stekelrog op een spookvis? Een vader en moeder vertellen hun pientere zoon (ik-persoon) allerlei boeiende feiten over gewervelde dieren. Fantasie en wetenschap lopen door elkaar heen. Met pentekeningen en aquarellen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijzondere uitgave die het hart van elke jonge wetenschapper in spe sneller zal doen kloppen. Dit eerste deel van de reeks 'Wonderlijke feiten & ware verzinsels' gaat over gewervelde dieren en de opzet van het boek is van grote schoonheid. Om te beginnen de context: verteld wordt dat een zoon (ik-persoon) samen met zijn vader en moeder (wetenschappers) de wereld van de wetenschap mag betreden, vragen stellen, zich verwonderen, leren om oog te krijgen voor feiten. Die feiten gaan vervolgens met zijn fantasie aan de haal en hij maakt er zijn eigen 'verhaalsels' van. Op deze wijze krijgen feiten en ware (!) fictie rondom o.a. prik, stekelrog, paling, vuursalamander en bever een betekenisvolle plek, op een manier die inspireert, tijd doet vergeten en aanzet tot verder lezen, kijken, nadenken, willen weten. De informatie wordt met brille verteld, waarbij het wetenschappelijke discours tussen vader en moeder en hun nieuwsgierige zoon niet ontbreekt. Heel fijne, gedetailleerd realistische illustraties (inkt, aquarel) completeren de vrij uitgebreide tekst. De legenda krijgt achterin een wetenchappelijke, geklassificeerde verantwoording. Een boek om van te smullen voor leesvaardige (natuur)wetenschappers in spe van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463931052 | 110 pagina's

Titel De gewervelde dieren
Auteur Griet De Wolf
Secundaire auteur Hans De Wolf ; Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2019
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 26 cm
Annotatie Concept: Hans De Wolf, tekst: Griet De Wolf, illustraties Hans De Wolf
ISBN 9789463931052
PPN 424650533
Rubriekscode 598
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gewervelde dieren ; Prikken ; Roggen ; Palingen ; Salamanders ; Hazelwormen ; Zilvermeeuwen ; Bevers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gewervelde dieren