Dappere Daan
Boek

Dappere Daan ([2019])/ Lies Scaut & Esther Lekanne

De dokter in het ziekenhuis vertelt aan Daan en zijn papa en mama dat hij kanker heeft. De behandeling duurt lang, maar er zijn veel mensen die hem helpen. Vierkant prentenboek met informatie en tips voor opvoeders en kleurrijke illustraties. Om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi vormgegeven, in royaal bijna vierkant prentenboek uit de Pleister-reeks. De reeks probeert (nare) ervaringen bespreekbaar te maken voor jonge kinderen. Dit keer staat kanker bij kinderen centraal. Daan is regelmatig moe en gaat voor onderzoek naar de huisarts. Omdat de arts de bloedwaarden niet vertrouwt, moet er in het ziekenhuis nader onderzoek plaatsvinden. De uitkomst is allesbehalve prettig: Daan heeft kanker. Voor Daan en zusje Floor, voor papa en mama breekt een angstige tijd aan. Daan moet onder leiding van Professor An een heel medisch proces doorlopen. Bij elke mijlpaal die bereikt wordt, mag Daan een kleurige kraal rijgen aan zijn kanjerketting. Het verhaal, de prenten, de verschillende stappen binnen het medische circuit worden nuchter en realistisch gepresenteerd. Medische termen en handelingen passeren de revue. Er wordt op inlevende wijze stilgestaan bij emotionele momenten van àlle betrokkenen. Na het verhaal volgen een gedicht, spelletje en zoekplaat en informatie voor volwassenen. Rijke uitgave die voor veel herkenning zal zorgen bij ieder die met dit proces te maken kreeg of krijgt. Eerder verscheen o.a. 'Grote mensen mogen ook niet slaan'* (2019). Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835403

Titel Dappere Daan
Auteur Lies Scaut
Secundaire auteur Esther Lekanne
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over kanker - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: Lies Scaut/illustraties: Esther Lekanne
ISBN 9789044835403
PPN 424320061
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanker; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend