Schminken
Boek

Schminken ([2019])/ geschreven door: Bouwina de Ridder, getekend door: Ingrid ter Koele ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam ; foto's Werry Crone, Willem Popelier, R.J.v.d.Does, Alamy, Berry Stokvis, iStock

Met schmink verander je jezelf. Je kunt dan even iemand anders zijn, bijvoorbeeld tijdens carnaval of Halloween. Lees ook wat een grimeur en visagist doen. Met tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met schmink verander je jezelf, je kunt dan even iemand anders zijn. Eerst vertellen enkele kinderen kort iets over hun ervaring met schminken. Daarna wordt in dit informatieve boek ingegaan op wat je voor schminken nodig hebt, over make-up en het werk van de visagist en de grimeur. Ten slotte lezen we waarom mensen zich in bepaalde landen versieren. Gestart wordt met een kleurrijke prent, die als uitgangspunt kan dienen voor een gesprek over schminken. De tekst is overzichtelijk ingedeeld in korte getitelde hoofdstukjes van een of twee pagina's. Visueel wordt de tekst goed ondersteund door vlotte kleurenillustraties en kleurenfoto's. Afgesloten wordt met een handige samenvatting van de belangrijkste informatie en een aantal alternatieve bronnen over het onderwerp. Schminken is een onderwerp dat veel kinderen zal aanspreken, er zijn echter meerdere uitgaven over. Deze op scholen gerichte informatieve uitgave voor het Documentatiecentrum maakt deel uit van de reeks 'Mini informatie'*, herkenbaar aan een blauw label. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463418225 | 21 pagina's

Titel Schminken
Auteur Bouwina de Ridder
Secundaire auteur Ingrid ter Koele ; Marja Baeten ; Werry Crone
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 21 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463418225
PPN 424232677
Rubriekscode 792.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grimeren
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Schminken

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N28-1, 436
Uitgeleend