Sorry we missed you
DVD

Sorry we missed you ([2020])/ director Ken Loach

Als een man aan de slag gaat als zelfstandig pakketbezorger is hij officieel eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt.

Aanwezigheid

Recensie

Brits sociaal-realistisch drama (2019) waarin Ken Loach (I, Daniel Blake) zich keert tegen flexibilisering van de arbeidsmarkt. Met Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone en Katie Proctor. Een jong stel met twee kinderen worstelt om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin. Beoordeling IMDb: 7,7. Ronald Rovers (Trouw 14-11-'19): 'snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders ondertussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan (...) zou verplichte kost moeten zijn voor alle leden van de Tweede Kamer' (4 sterren). Maarten Moll (Parool 13-11-'19): 'Toch zit er licht en lucht in Sorry we missed you, en humor (...) Debbie Honeywood schittert als Abby, die haar gezin bij elkaar probeert te houden.' Pauline Kleijer (Volkskrant 13-11-'19): 'op alle fronten overtuigend (...) Naast woede laat hij ruimte voor begrip en ontroering. De huiselijke scènes vol puberperikelen zijn prachtig getroffen (...) een ijzersterk, aangrijpend manifest' (5 sterren).

Specificaties

Engels | 5051083154321

Titel Sorry we missed you
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ken Loach ; Kris Hitchen ; Debbie Honeywood
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Sixteen Films, (c)2019 - Bevat ook: Making of ; Interview met Ken Loach ; Interveiw met Paul Laverty
ISBN 5051083154321
PPN 425014266
Genre sociale roman
Thematrefwoord Arbeidsmarkt ; Flexibilisering
Taal Engels