Aïlo
DVD

Aïlo het dappere rendier ([2020])/ un film de Guillaume Maidatchevsky

Het rendier Ailo wordt aan het eind van de winter geboren. Hij maakt kennis met andere dieren, maar moet ook vluchten voor hongerige wolven. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Finse documentaire waarin een jaar lang het leven van een rendierjong wordt gevolgd. Aïlo wordt aan het eind van de winter geboren terwijl de kudde wilde rendieren op weg is van de besneeuwde bergen van Lapland naar lager gelegen sappige graslanden, een reis van duizenden kilometers. Het jong moet heel snel leren lopen en zwemmen om zijn moeder en de rest van de kudde bij te houden. Hij maakt kennis met dieren zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat, maar moet ook vluchten voor een roedel hongerige wolven. Aan het eind van het jaar is Aïlo een sterk jongvolwassen rendier, terug in het noorden. Frank Heinen (cinemagazine.nl): '(...) aansprekend, zij het enigszins antropomorfisch getint verhaal. (...) verbluffende schoonheid (...)'. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-11-'19): '(...) Om de familiefilm ook voor kinderen geschikt te houden, blijven de gevaren gelukkig beperkt; die gemene wolven maken duidelijk geen kans. Een slimme montage, knap camerawerk en sterke bijrollen van een schichtige hermelijn, een hongerige veelvraat en wat poolvosjes maken de Frans-Finse productie tot een prettige semi-documentaire. (...)'; 3 sterren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087690

Titel Aïlo : het dappere rendier
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillaume Maidatchevsky ; Floortje Dessing
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Verteld door Floortje Dessing. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Frankrijk : Valdés, 2018 - Oorspronkelijke titel: Aïlo : une odyssée en Laponie
ISBN 8718868087690
PPN 424981009
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven; Lapland ; Rendieren; Verhalen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven